Uvished og frygt

Uvished og frygt

januar 5, 2020 0 Af admin

Jeg har alt. Intet mindre. Jeg bor i en dejlig lejlighed midt i København sammen med min skønne kæreste og vores to friske og raske drenge på henholdsvis 2 år og 3 måneder.

Jeg er på barsel med vores yngste, Magnus, som jeg fuldammer. Derfor var jeg ikke så bekymret, da jeg d. 17. december opdagede en stor knude i mit venstre bryst. Jeg ammer jo, så det var nok bare en mælkeansamling. Dagen efter var jeg i mødregruppe, hvor vi tilfældigt kom til at tale om knuder i brystet. Den ene mor havde med sit første barn været til lægen med noget lignende, og lægen havde med det samme kunne afkræfte, at der var tale om noget farligt. De andre mødre opfordrede mig for en sikkerheds skyld til at gå til lægen. Og det gjorde jeg den følgende dag.

Lægen – en ung nordmand – mærkede efter og var bekymret, så han satte mig i gang med en kræftpakke. Han sagde, at det langt fra var sikkert, at der var tale om kræft, men det skulle afklares hurtigt. Desværre var det jo lige op til juleferien, så da jeg ringede om fredagen fik jeg af vide, at der ikke kunne findes en tid til mig på denne side af nytår. Det blev jeg rigtig ked af, men kunne ikke gøre noget ved det. Rigshospitalet havde sendt mig videre til et privathospital, som i telefonen havde lovet dem, at de kunne give mig en tid d. 2. januar 2020 – jeg ville få nærmere besked i e-boks i løbet af dagen. Jeg hørte ikke noget.

I weekenden voksede min bekymring til uanede højder – også fordi jeg fandt en ekstra knude i armhulen – så natten til søndag ringede jeg til 1813. Jeg havde en følelse af, at knuden voksede og gjorde ondt – siden er jeg kommet i tvivl om, om ikke det mest var båret frem af, at jeg gerne ville at den voksede/gjorde ondt, så det i det mindste ikke var kræft. Lægen på 1813 var brystkirurg, og han beroligede mig meget ved at sige, at han syntes, at det lød som en brystbyld, og at jeg skulle til scanning om søndagen. Jeg skulle bare ringe kl. 7, så ville jeg få en tid. Da jeg ringede kl. 7 var det ikke så nemt at få en tid, men hun gav mig dog en tid hos lægevagten på Amager Hospital. Lægevagten mente også, at der var tale om en brystbyld, så hun henviste mig videre til gynækologisk afdeling på Hvidovre Hospital, hvor jeg fik en tid søndag eftermiddag. Derude fik jeg en super fin behandling, men scanningen viste dog, at der ikke var tale om en brystbyld. De mente stadig, at der var tale om brystbetændelse, så jeg skulle bare gå hjem og være helt rolig, så ville det enten udvikle sig eller gå i sig selv. Samtidig skulle jeg følge kræftpakken, men de mente nu ikke, at der kunne være tale om kræft. Den melding reddede min jul.

Jeg hørte ikke noget fra privathospitalet omkring scanningen som led i kræftpakken hverken fredag eller i løbet af weekenden og ringede derfor igen om mandagen. Nu var jeg imidlertid blevet afsluttet på privathospitalet – dog uden at Rigshospitalet havde fået besked om det. Heldigvis var det den samme dame, som jeg talte med på Riget, så hun skaffede mig en tid d. 3. januar 2020. Det var udover behandlingsgarantien på 14 dage, men som hun sagde, ville jeg nok ende i Nordjylland, hvis jeg insisterede på at komme til d. 2. januar, så jeg accepterede.

D. 1. januar blev Magnus indlagt på Hvidovre Hospital med RS-virus, og han var stadig indlagt d. 3. januar. Børneafdelingen sørgede for en taxi frem og tilbage til Riget, hvor jeg skulle have lavet mammografi og scanning. Det startede rigtig godt; lægen var ikke bekymret over den store knude. Hun scannede så armhulen og så store lymfeknuder, men det er også normalt, hvis man har brystbetændelse, så alt var godt, lige indtil hun med scanneren så den knude i armhulen, som jeg også selv havde fundet. Hun sagde: ”Det kan jeg ikke lide” – og pludselig tog undersøgelsen en anden drejning. Det virkede til, at lægen nu var ret sikker på, at jeg havde brystkræft. At vi stadig skulle håbe på, at det ikke var noget, men at det nok var alvorligt. Hun tog en masse biopsier – både i knuden i brystet og i armhulen. Det var stort set smertefrit og relativt hurtigt overstået.

Det tager cirka en uge at undersøge biopsierne. Hun sagde fem arbejdsdage. Man får besked i e-boks om hvornår man skal møde op til svar. Hvis det er dårlige nyheder, skal man forberede sig på, at der på dette møde skal træffes en masse valg om videre behandling osv. Lige nu venter jeg fortsat på at få besked i e-boks om, hvornår jeg skal møde op. Jeg håber, at den melding kommer i morgen, mandag.

Mit hoved er konstant fyldt op med tanker. Lige fra hvordan min begravelse skal foregå – der skal være plads til både vores og vores venners børn i kirken. Over hvem, som skal trøste mine drenge, når de kalder på mig. Videre til om Kasper kan være både mor og far for vores børn. Hvordan det vil være for dem, hvis de skal miste mig så tidligt, at de knap nok kan huske mig. Hvordan vil mine forældre tackle det hele. Kan kræften behandles osv. osv. Mit humør svinger meget, jeg græd meget lige i starten, og gråden sidder højt oppe stadigvæk, men jeg er mere i en form for chok-tilstand nu. Bevarer håbet om, at jeg ikke er syg, men tvivler.